Mi a helyzet az intim higiéniával?

A nők ápoltsága szorosan kapcsolódik az intim higiéniához. Azonban férfi társaikról ritkán esik szó, pedig náluk is igen fontos az intim higiénia, hiszen nem mindegy egyik esetben sem, hogy már meglévő problémát kezelünk, vagy pedig megelőzzük a probléma kialakulását!

Ha a blogot olvasod, valószínűleg van már vibrátorod, vagy tervezel beszerezni, esetleg más szex játékszerrel rendelkezel. Esetünkben az egyik legfontosabb dolog, hogy a játékszereinket tartsuk tisztán. Ehhez különböző szerelmi játék tisztítószer a legalkalmasabbak.

Használat előtt és után egyaránt fontos a tisztítás, valamint használat közben a síkosítás (A megfelelő síkosság igaz a szexre is).

Miért fontos a síkosítás?

  • Nélküle apró hámsérüléseket szerezhetsz, amik utána tökéletes táptalaj a kórokozóknak.
  • Új szintre emeli az élvezeteket.

Kétféle síkosító létezik:

  • Vízbázisú

  • Szilikonos-alapú

Milyen síkosítót válasszak? 

Használattól függően kell eldöntenünk.

  • Vízbázisút, ha játékszerekhez, együttléthez keresünk egy nem ragadós típusú síkosítót, de anális szexhez nem ajánlott.
  • Szilikon-alapút, ha anális kényeztetéshez, vagy víz alatt (zuhany) szeretnénk használni, ugyanis vízállóak, illetve ha tartósabb síkosságra vágyunk.

Valamint ami még fontos lehet az intim higiénia megőrzésénél, az az intim szőrzet ápolása. 

Ezekhez találunk különböző trendeket, de mindenkinek meg kell találnia a magához illő fazont. Ezeknek az elkészítéséhez pedig egy direkt ilyen esetekre létrehozott intim borotvát használjunk!

Ép testben, ép lélek!